Join Today
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    SpongeBob Foamypants
    Back in a V70 and happy!!
    foammanmark's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nowhere near Blackburn.....
    Posts
    7,668
    Thanks
    1,604
    Thanked 1,449 Times in 1,272 Posts

    2006 V70 T5 Reduced Engine Power.

    Been up to Northumberland for the weekend and done just shy of 700 miles, 29.2 average MPG.....6 speed manual.
    However, 50 miles or so in to the journey and whilst accelerating, the car suddenly pulled back and the message came up.
    I can hear turbo noise but also what sounds like an air/boost leak.
    Can't see anything amiss from the top of the engine, so I'm going to take a look at the lower intercooler pipe. Idle is erratic and sometimes stalls. Still got some power but deffo reduced.
    Will post how I go on......

  2. #2
    Senior Member
    This user has no status
    uqj83l's Avatar
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Kent
    Posts
    152
    Thanks
    5
    Thanked 60 Times in 44 Posts
    Sounds like a split hose or charge pipe hose popped off. Your guess is pretty good.

  3. The Following User Says Thank You to uqj83l For This Useful Post:

    foammanmark (Monday 20th June 2022)

  4. #3
    SpongeBob Foamypants
    Back in a V70 and happy!!
    foammanmark's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nowhere near Blackburn.....
    Posts
    7,668
    Thanks
    1,604
    Thanked 1,449 Times in 1,272 Posts
    Quote Originally Posted by uqj83l View Post
    Sounds like a split hose or charge pipe hose popped off. Your guess is pretty good.
    Thanks for the reply.

    I had a year 2000 C70 T5 which had a very similar issue. The clamp on the lower intercooler hose was past it, so sorting that fixed the issue.

  5. #4
    SpongeBob Foamypants
    Back in a V70 and happy!!
    foammanmark's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Nowhere near Blackburn.....
    Posts
    7,668
    Thanks
    1,604
    Thanked 1,449 Times in 1,272 Posts
    Name:  20220621_190148.jpg
Views: 0
Size:  96.1 KB

    Intercooler hose to OTE pipe. Slight split


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
This website uses cookies
We use cookies to store session information to facilitate remembering your login information, to allow you to save website preferences, to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners.
     
ipv6 ready