Join Today
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member
    This user has no status
    nobananas's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    3,107
    Thanks
    201
    Thanked 528 Times in 448 Posts

    54' S60 2.0T, CEM fault ?

    Hi guys. Had a weird one at work today. Had a 54' S60 2.0t that developed a running issue as the owner drove it to us for refueling. Scanned it and had a list of codes, MAF sensor looked most likely. Cleared the codes and road tested it. Rescanned the codes, MAF code back, cleared it again before righting off the MAF then whilst moving it the brown stuff hit the fan ! Had a Anti Skid malfunction warning on the dash, then noticed that the indicators had stopped working, headlights won't turn off, radio won't turn on etc. A rescan of all systems showed that most modules had suddenly stopped talking to the CEM ! I know the CEM's on these suffer problems due to water ingress but this seems a bit strange that it's happened all at once. I've left the battery off overnight but i don't think it's going to do anything, anyone had anything similar happen ?
    Old Car: 855 T5 in Grey and rust
    Modifications: Not enough !
    NEW CAR: Citroen C4 coupe 1.6 HDi,
    Modifications: Nowt.....yet !
    RECENT ARRIVAL: 855 R in Black
    Modifications: Latest head in boot economy upgrade and bonnet mods !

  2. #2
    Senior Member
    This user has no status
    nobananas's Avatar
    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    3,107
    Thanks
    201
    Thanked 528 Times in 448 Posts
    Thankfully it turned out to be a blown fuse ! Stopped my heart for a little while though !
    Old Car: 855 T5 in Grey and rust
    Modifications: Not enough !
    NEW CAR: Citroen C4 coupe 1.6 HDi,
    Modifications: Nowt.....yet !
    RECENT ARRIVAL: 855 R in Black
    Modifications: Latest head in boot economy upgrade and bonnet mods !

  3. The Following User Says Thank You to nobananas For This Useful Post:

    Dangerous Dave (Friday 4th October 2019)

  4. #3
    New Identity
    Back in an AWD....Oh the grip!
    Dangerous Dave's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    West Midlands
    Posts
    8,552
    Thanks
    2,385
    Thanked 2,444 Times in 1,936 Posts
    Crisis over

    Bloody fuses, so much sensitive stuff in cars these days only takes one little thing to trigger a meltdown
    1996 Olive Green 850 AWD - Follow the Project - Forged rods, 19T, big blue injectors, 960 TB, 3.25" MAF, Ostrich, 608 binary, arduino data display, active exhaust control with Focus RS tips, 320mm front brake conversion.
    1996 Nautic Blue 850 AWD - Failed its MOT, now it's a donor for the green thing.

  5. #4
    Senior Member
    Trying to keep on top of it
    LeeT5's Avatar
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Kent
    Posts
    5,191
    Thanks
    1,014
    Thanked 1,349 Times in 1,035 Posts
    2004> cars had the modification done to the CEM to combat the water ingress to the wiring harness. So it's wouldn't have been that anyway.

    2004 V70R 6spd manual:: Custom JRtuning REMAP @ peak 21psi :: Custom 2.75" exhaust :: TTV SMF + 07 Clutch :: WG 5.0 psi :: Tints :: IPD R gauge Rev.3 :: CFWerks door pod :: Forge CBV + yellow spring :: Windowed stock housing + blue filter :: Powerflex :: Superpro Engine mount :: Brembo Dot 5.1 :: TW FMIC :: Eibach 5mm spacers :: Brembo 330mm drilled discs :: iMiV 'Classic'+ BT :: D2R XENARC 5500k + LED H7 + LED H3 :: VolvoTech CFE OBD-V1 :: See garage for full mod list


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
ipv6 ready