Join Today
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Senior Member
    Ooohhh, dont sniff your
    fingers after scratching your
    bum !!

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Near Brighton.
    Posts
    620
    Thanks
    38
    Thanked 41 Times in 36 Posts

    Misfiring v70...

    Hi, bit of help needed on misfiring t5.... most noticeable on tickover, no codes other than p0808 which is weird as that's to do with a manual car and this is auto, no dash lights illuminated.
    Various bits replaced, etm, fuel filter,manifold and temp sensors replaced, map sensor, fuel pressure regulator,plugs,ecu pins and connectors checked etc.. If you do a hard battery reset the misfire usually disappears for a day or two before returning.. car drives ok with a light foot, it worsens the more you press the throttle. no stalling and misfire seems to be in a 5 second cycle on tickover..
    Any pointers or ideas ?

  2. #2
    Senior Member
    This user has no status
    deathrider311271's Avatar
    Join Date
    Apr 2011
    Location
    Grimsby
    Posts
    1,581
    Thanks
    478
    Thanked 530 Times in 423 Posts
    first of all have you used Volvo parts or oe/ebay special parts??

    have you checked the coil packs??, done a compression test?? checked for ANY air/vac leaks?? From my experience with ME7s ANY misfire is recorded on the ECU, even when running correctly you get misfire codes. Get the car read with proper Volvo software ie Vida dice.
    P1 V70 2.5T Scorpion Exhaust, 3" downpipe 100cel cat, BSR induction, KKK24, GWE 3" Maf to turbo pipe,japanifold , 2010 V50 T5 Alloys Projector Headlamps with 5k Hid kit Quickshift kit, strut brace, Koni Yellow Sport,IPD BCS AET motorsport remap
    Previous: 2004 XC90 T6, 240GLT Estate, 343DL
    Toys: Capri 3.7 Twin turbo, Kawasaki ZX10R 2006,

  3. #3
    Senior Member
    Ooohhh, dont sniff your
    fingers after scratching your
    bum !!

    Join Date
    Apr 2010
    Location
    Near Brighton.
    Posts
    620
    Thanks
    38
    Thanked 41 Times in 36 Posts
    Codes read and none stored except 0808 clutch switch which is strange as my cars an auto..switch replaced but code still there.... erm replaced and software upgrade done.

  4. #4
    Senior Member
    Appreciative
    kmb's Avatar
    Join Date
    Oct 2014
    Location
    Suffolk & Rhone Alpes
    Posts
    1,144
    Thanks
    690
    Thanked 399 Times in 324 Posts
    Sounds like my 850 did before replacing dizzy cap, rotor arm and HT leads (All were Bosch)...


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
ipv6 ready