Join Today
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Senior Member
    This user has no status

    Join Date
    Nov 2013
    Posts
    442
    Thanks
    203
    Thanked 92 Times in 65 Posts

    Not boosting 100%

    Good morning!

    I've been noticing lately the T5 has been a bit hit and miss on whether or not it boosts properly. It has a 304 map up its arse of which I'm lead to believe it should reach the very end of the white on the standard boost gauge? We're more often than not getting about 5mm from the end, that's what they do as standard is it not? It's just coming up to 100k and I recently read the boost control solenoid becomes a service item at around 100k, could this be the problem?

    Ben.

  2. #2
    Senior Member
    "Just cos the got the
    power, don't mean you got the
    right"
    silverswedemachine's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    M1 Junc. 30
    Posts
    276
    Thanks
    15
    Thanked 33 Times in 24 Posts
    I thought it was common practice to by-pass the solenoid, its been a while but pretty sure its a case of leave it plugged in and put the vac pipe from the manifold tree straight to the wastegate, thus bypassing it... Adjust as needed, im sure mine use to go about 2 or 3 needle widths past the end of the gauge, the ecu wont have a problem with this, as long as the solenoid is left plugged in...

    Just make sure everything else is good, it might be knocking the boost back for a reason...

  3. #3
    Senior Member
    Now in an Audi...to allow more
    time for my 850s lol
    Shinsplintz 101's Avatar
    Join Date
    Nov 2013
    Location
    Baldock, Hertfordshire
    Posts
    814
    Thanks
    356
    Thanked 426 Times in 278 Posts
    Check hoses & van lines for a split. I wouldn't be bypassing the bcs, it's there for a reason. Get a new one or a known good used one & swap in to see if it makes a difference. Good luck. Morgan

  4. #4
    Senior Member
    Meh.....
    Biff's Avatar
    Join Date
    Dec 2012
    Location
    Wrecsam North East Wales
    Posts
    3,741
    Thanks
    2,528
    Thanked 1,434 Times in 1,118 Posts
    No don't bypass the bcs or your rods could go a bit bendy as mine did when mine failed.
    I'd be up rating my vac hoses & splashing out 50 on a new bcs.
    missing being Swedish

    Previously:
    03 S40 Sport Lux 1.9d SOLD
    1998 MTE Stage 2 V70 T5 Manual SOLD
    1998 V70R AWD Manual BROKEN

  5. #5
    Senior Member
    "Just cos the got the
    power, don't mean you got the
    right"
    silverswedemachine's Avatar
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    M1 Junc. 30
    Posts
    276
    Thanks
    15
    Thanked 33 Times in 24 Posts
    Funny how times change regarding stuff like this, its been along time since I was on here, considering coming back if I can find a decent car, years ago I followed advice of others and had no problems with it, IF things are set right... Ha-ho...


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
ipv6 ready