Join Today
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 21
  1. #1
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts

    radio Signal Problem on my V70 P2

    Arghhhhh.....

    Ok .....

    Been trying to sort out getting a signal to my car radio,

    the radio works fine in the wifes car,

    howver , looked at the leads at the rear on the volvo fine,

    looked at near side roof aerial amp in roof above rear window all looks ok,

    looked at boot at off side area where the cover comes off, one aerial cable loose, but nothing there I can see to plug it into?


    Im baffled ....

    Can anyone give me any ideas please?

    Yes could just listen to the ipod/cds, but like to listen to the radio sometimes ...

    Thanks

    Ploppy

  2. #2
    Banned
    Power of a Sports Car, Turning
    Circle of a Bus.

    Join Date
    May 2012
    Location
    Mid Wales
    Posts
    4,813
    Thanks
    1,529
    Thanked 805 Times in 636 Posts
    I've always wanted to know where is the aerial on the P2 V70? I can't see anything that looks like the radio aerial so where is it?

  3. #3
    Senior Member
    This user has no status
    dtp's Avatar
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Malvern
    Posts
    233
    Thanks
    23
    Thanked 54 Times in 42 Posts
    Is it in the rear bumper?

  4. #4
    Senior Member
    This user has no status
    S1mon's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    257
    Thanks
    43
    Thanked 88 Times in 49 Posts
    Yep. It's in the rear bumper. On my S60, the ariel connection is down low, underneath the OSR light unit. You can't really see it very easily, more a case of feeling for it. I guess it's in the same place on a V70!? It's only a non-locking push fit, so might be worth checking that's connected.
    ------------------------------------------------------------
    Modified C70 T5 GT - Sold
    Modified S70R - Sold

    Now all sensible with an S60 D5 - Stock
    ...for now! Must.Resist.Any.Mods!!! Oooh...RICA!!

  5. #5
    More cars than a Showroom
    This user has no status
    volvokid's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cruden Bay (Scotland)
    Posts
    6,352
    Thanks
    1,464
    Thanked 1,623 Times in 1,140 Posts
    In the v70 it's in the window and bumper. My signal is gash too
    Thanks
    Martyn

  6. #6
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    Quote Originally Posted by S1mon View Post
    Yep. It's in the rear bumper. On my S60, the ariel connection is down low, underneath the OSR light unit. You can't really see it very easily, more a case of feeling for it. I guess it's in the same place on a V70!? It's only a non-locking push fit, so might be worth checking that's connected.
    S1mon,

    will have a look,

    do i need to remove the rear lower light ?

    Is the connection inside the car?

    Thanks

    Ploppy

  7. #7
    Senior Member
    This user has no status

    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    1,819
    Thanks
    154
    Thanked 312 Times in 272 Posts
    The ariel system is not the most sensitive.
    You find that out when you live in the sticks.lol

  8. #8
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    Quote Originally Posted by Jimmie View Post
    The ariel system is not the most sensitive.
    You find that out when you live in the sticks.lol
    Hi Jimmie,

    no , but all I can get a 1 local Radio station which is very fuzzy,

    in my old V70 no problem so I know I have a reception issue .... pants !

    Ploppy

  9. #9
    Senior Member
    228k and still not broke it!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Poole, Dorset
    Posts
    23,096
    Thanks
    6,496
    Thanked 7,712 Times in 5,622 Posts
    Have you tried cleaning the window connections before you go rummaging about in the depths of the ass-end of the car?
    They are a sort - of popper and come off relatively easily with some persuasion.
    19t, greens, 3" inlet, 3" downpipe with race cat, V70R catback, autotech map...

    310.2bhp / 333ft/lb

    2016 Swedish Day UK "Best Modified Swede"

  10. #10
    More cars than a Showroom
    This user has no status
    volvokid's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cruden Bay (Scotland)
    Posts
    6,352
    Thanks
    1,464
    Thanked 1,623 Times in 1,140 Posts
    I tried all this and had no joy, I think it's a bumper off job for me.
    Thanks
    Martyn

  11. #11
    Senior Member
    228k and still not broke it!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Poole, Dorset
    Posts
    23,096
    Thanks
    6,496
    Thanked 7,712 Times in 5,622 Posts
    Mine wasn't too bad till I got a new stereo and it's really sensitive to bad signals

    Gonna have to go rummaging... although, with all the plod aerial wires and general spaghetti in there, I don't really want to lol.
    19t, greens, 3" inlet, 3" downpipe with race cat, V70R catback, autotech map...

    310.2bhp / 333ft/lb

    2016 Swedish Day UK "Best Modified Swede"

  12. #12
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    Quote Originally Posted by martinrpeachey View Post
    Have you tried cleaning the window connections before you go rummaging about in the depths of the ass-end of the car?
    They are a sort - of popper and come off relatively easily with some persuasion.
    Thanks MP,

    tried that ,,, its such a pain,

    yes the police wiring is a nightmare !!

    Bumper will have to come off...

    on the off side boot cover area near lights is an unattached aerial lead ... this isnt the police ones so hopefully this has just come off something somewhere?

    Thanks Ploppy

  13. #13
    Senior Member
    228k and still not broke it!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Poole, Dorset
    Posts
    23,096
    Thanks
    6,496
    Thanked 7,712 Times in 5,622 Posts
    I have that wire, I thought is was part of the plod loom - especially as I have the same one on the other side.

    I've just had a thought - when I changed my roof lining, I had to remake the wiring loom for the roof as I was a bit "eager" removing the loom from the donor car.
    Any way, I had to fit the aerial cable as I had broken the replacement. this aerial wire originates from the n/s A - pillar.
    This would suggest several possibilities...
    1. there isn't an aerial in the rear bumper,
    2. the one in the rear bumper is for L/W or S/W radio reception
    3. the one in the window is for L/W or S/W radio reception
    4. There are actually 2 separate aerial wires and Volvo have added 18 more feet of wire than they actually needed.

    My money's on answer 1 as the aerial wire to the back of the stereo is the same size as the wire coming from the glass.
    19t, greens, 3" inlet, 3" downpipe with race cat, V70R catback, autotech map...

    310.2bhp / 333ft/lb

    2016 Swedish Day UK "Best Modified Swede"

  14. #14
    More cars than a Showroom
    This user has no status
    volvokid's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cruden Bay (Scotland)
    Posts
    6,352
    Thanks
    1,464
    Thanked 1,623 Times in 1,140 Posts
    Call Rufe, he will tell you there are two aerials
    Thanks
    Martyn

  15. #15
    Senior Member
    228k and still not broke it!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Poole, Dorset
    Posts
    23,096
    Thanks
    6,496
    Thanked 7,712 Times in 5,622 Posts
    I just find it weird that there can be 2 aerials and only one wire...?

    Hows married life treating ya Martyn?
    19t, greens, 3" inlet, 3" downpipe with race cat, V70R catback, autotech map...

    310.2bhp / 333ft/lb

    2016 Swedish Day UK "Best Modified Swede"

  16. #16
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    Thanks guys....

    will have to look in the A pillar.. sorry to sound thick , but is that the pillar on the front windscreen or pillar by back seats?

    Ploppy

  17. #17
    Senior Member
    228k and still not broke it!

    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Poole, Dorset
    Posts
    23,096
    Thanks
    6,496
    Thanked 7,712 Times in 5,622 Posts
    Windscreen end, passenger side

    There's a big green connector DON'T disconnect it without having the neutral off the battery for a couple of hours or you'll get an srs warning that won't go away.
    19t, greens, 3" inlet, 3" downpipe with race cat, V70R catback, autotech map...

    310.2bhp / 333ft/lb

    2016 Swedish Day UK "Best Modified Swede"

  18. #18
    More cars than a Showroom
    This user has no status
    volvokid's Avatar
    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Cruden Bay (Scotland)
    Posts
    6,352
    Thanks
    1,464
    Thanked 1,623 Times in 1,140 Posts
    Everything is going good, not much has changed, I'm currently working over in Holland can't wait to get home. This country is amazing though the uk is like a third world compared to here
    Thanks
    Martyn

  19. The Following User Says Thank You to volvokid For This Useful Post:

    M-R-P (Tuesday 14th August 2012)

  20. #19
    Senior Member
    Ex Plod S60 T5
    ploppy's Avatar
    Join Date
    May 2012
    Location
    Norfolk
    Posts
    334
    Thanks
    50
    Thanked 27 Times in 24 Posts
    Quote Originally Posted by martinrpeachey View Post
    Windscreen end, passenger side

    There's a big green connector DON'T disconnect it without having the neutral off the battery for a couple of hours or you'll get an srs warning that won't go away.
    Will take a look and see...

    Thanks again

    Ploppy

  21. #20
    Junior Member
    This user has no status

    Join Date
    Aug 2017
    Posts
    1
    Thanks
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Had exactly same problem
    After having booster, ariel, leads etc etc replaced, it turned out to be my 12v Grifin cigarette usb charger, ok in last car but stops signal in xc60D5

    6 months no radio, ok now

    FFS!

    Hope it helps


 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
ipv6 ready